Jan Grarup søger dit boligområde

Da Jan Grarup for to år siden blev spurgt, om han ville tage nogle fotos til en kampagne for almene boliger i Danmark, sagde han straks ja. Nu fortsætter Jan Grarup sin fotorejse, eller som han selv kalder det, dokumentationen af det andet Danmark, og her har vi brug for dit boligområde.

Jan Grarup har - som verdens mest præmierede og berejste pressefotografer - set det meste, men alligevel blev han betaget og overrasket over, hvad han oplevede, da han tog på opdagelse i en del af Danmark, som han ikke kendte ret meget til.

"Det var en fantastisk oplevelse. De mennesker, den stolthed og det fællesskab, jeg mødte, gjorde et kæmpe indtryk på mig," siger Jan Grarup om sin første tur rundt i en række boligområder. En tur, som siden resulterede i en række fotos, som ikke kun har været benyttet i "Lidt mere af det hele"-kampagnen.

De enkle og stærke sorthvide Polaroid-fotos har fået næsten kultstatus og er udstillet og benyttet et utal af steder - fra lokale initiativer over kæmpe posters til udstillinger til undervisningsmateriale i gymnasiet.

Selv fortæller Jan Grarup, at han aldrig har lavet noget, som har givet ham så meget respons. "Når jeg står og skal holde foredrag om mine fotos fra krigs- eller jordskælvsplagede områder rundt om i verden, så er der pludselig nogen, som spørger til, hvordan jeg har lavet billedserien fra de almene boligområder."

Gospel i fælleshuset
Og nu fortsætter Jan Grarup sin fotorejse, eller som han selv kalder det, dokumentationen af det andet Danmark.

"Jeg vil fotografere glæde, sammenhold, sorg, hjælpsomhed og fællesskab. Vise at det ikke er et smart slogan, når man taler om 'lidt mere af det hele'." Jan Grarup opfordrer derfor Beboerbladets læsere til at fortælle om, hvad de har gang i: Oldboys fodboldhold,  bryllupper, tvillingefødsler, grillaftener, tøndeslagning, gospel i fælleshuset.

Brug Facebook til at tippe Jan Grarup - enten på Beboerbladets Facebookside eller på Jan Grarups egen Facebookside. Der vil det også være muligt at uploade fotos, som måske kan inspirere Jan Grarup til at komme til dit boligområde for at fotografere til den videre kampagne for Danmarks almene boliger - og for det liv, der leves der.

Link til Beboerbladets Facebookside

Skriv eller ring til Beboerbladets webjournalist, Heidi Andersen, på hea@bl.dk eller telefon 3376 2066, hvis du
har behov for hjælp.

Andre brugere har skrevet

Bettina Therkildsen 22-11-2011 23:01
Kom forbi Elstedhøj, 8520 Lystrup :-) Vi hører under ÅrhusOmegn
Maria Kvolbak 23-11-2011 19:44
Kom forbi på Als/Svanemosevej i Vollerup/6400 hvor der opføres energibesparende og meget anderledes og spændende boliger. Sønderborg Andelsboligforening er bygherre.
Heidi Andersen har nogle foto derfra.
Karen Marie Larsen 05-12-2011 01:53
hej, vi bor i et af dk´s ældste bofællesskaber i Roskilde. Et super dejligt sted at bo. Kom forbi til bål og hygge til Sant Hans, eller til fællesspisning en helt alm. hverdag. Hilsen Karen

Skriv en kommentar

: *
: (skjules for andre)
: *
: *
Sideansvarlig: Heidi Andersen
Oprettet: 15. november 2011
Senest opdateret: 15. november 2011
 • del
  del
   
 • Udfyld venligst felterne

 • send tip
  send tip
 • print
  print
 • læs op
  læs op

Jan Grarups billeder

Her er et lille udpluk af de billeder, som blev brugt i kampagnen:
"lidt mere af det hele".

5.gif

8.gif

6.gif