Fortsat fanget på Bornholm

Foto: Berit Hvassum

Malou Christensen behøver ikke nogen handicapvenlig bolig, mener Det Sociale Nævn. Hun kan nemlig spise selv og er i stand til selv at komme op, hvis hun falder.

Af Regnar M. Nielsen

I seneste nummer af Beboerbladet beskrev vi, hvordan 45-årige Malou Christensen trods et brændende ønske om at komme væk fra øen var fanget i eget hjem på Bornholm. Selv om hun har en omfattende sygejournal og betydelige handicap, har Bornholms Regionskommune ikke samarbejdsvilje i forhold til at visitere Malou Christensen til en handicapvenlig bolig. Heller ikke selv om hun reelt opfylder alle de kriterier, kommunen  selv har formuleret, for hvornår man skal tildeles sådan en bolig.

Kan spise selv
I dette nummer kan vi så konstatere, at Malou Christensen trods en klage til Det Sociale Nævn fortsat er fanget på Østersø-øen, hvor hun lever i dyb ensomhed. Det Sociale Nævn stadfæstede nemlig kommunens afgørelse, om at Malou Christensen ikke er berettiget til en handicapvenlig bolig. Det Sociale Nævn begrunder blandt andet afslaget til Malou Christensen med, at hun selv kan spise, og selv kan rejse sig, hvis hun falder og har  noget inden for rækkevidde, hun kan hive sig op ved. "Jeg er stærkt chokeret, og jeg er ikke mindst dybt menneskeligt skuffet," siger Malou Christensen oven på afslaget. "Det er så overfladisk og uden menneskelig indlevelse. De dømmer kun på baggrund af praktiske oplysninger, der står på papir." Afslaget fra Det Sociale Nævn indeholder dog pålæg til kommunen om enkelte forbedringer af Malou Christensens nuværende bolig, herunder en bordforhøjer til køkkenbordet.


Læs også:

Fanget i eget hjem
Se også:

Se web-tv - hvor Malou fortæller sin historieDownload:

Afslag fra Det Sociale Nævn
Beboerbladet nr. 2 - 2011

Andre brugere har skrevet

Marie 20-05-2011 10:01
Jeg vil ønske du får en hadicap venlig bolig for det burde du mener jeg. Jeg er selv handicappet. Men de vil jo spare på handicap området og det er jeg træt af.
Jensen 23-05-2011 20:59
utroligt og grotest hvordan man behandler syge. jeg håber Malou klage over afgørelse fra Det Sociale Nævn. håber det lykkes for dig Malou
Marian Juul 26-05-2011 09:48
Det er så koldt og umenneskeligt at Bornholms Kommune behandler dig så umenneskeligt. Ville faktisk ønske alle turister ville blive vær fra øen hele sommeren i protest.
Har du skrevet direkte til Bertel Haarder, han er pligtig til at svare personlig tilbage har jeg fået at vide af en FB veninde.
Det piner mig du skal sidde der STAVNSBUNDET SOM GIDSEL I DIT EGET HJEM .. Det kan ikke være rigtigt i dagens Danmark !!
Kirsten Svarke 26-05-2011 10:43
Jeg kan snart blive helt dårlig af at være dansker.Hermed mener jeg den måde man behandler mennesker på.Er der virkelig ingen der tør tage en beslutning i Malous sag.Systemet har da vist sovet over sig?Stå nu op kære system!!En dag kan det være dig selv!
Birgit Falkenberg 26-05-2011 20:20
Jeg troede vi levede i et frit land, hvor vi viste impati for vores indbyggere, men det er vist blevet til kolde kontanter det hele...
Kirsten Svarke 29-05-2011 09:08
Er det sådan at "systemet"mangler batterier til vækkeuret..Utroligt!!Men måske vi skal sponsore dem.Stå nu op !!!
tine predersen 31-05-2011 09:28
Kære Malou
hvor jeg føer med dig har selv slåsset med det ffentlige og når man er syg er detikke detman skal bruge sine sparsomme kræfter på
håber din komune vilkomme til fornuft og ikke kun tænker i penge
kærlig hilsen tine pedersen
Susanne Bantz 10-06-2011 01:40
Hej Malou

Jeg er dybt rystet og forarget over at læse, hvordan du bliver behandlet...det er simpelthen bare IKKE OK!! Hvor er alle de menneskelige værdier henne, som landet her fremhæver stoltheden over..., har man glemt at sende dem med færgen til Bornholm. De eksisterer da i hvert fald ikke indenfor de kommunale myndigheder på øen. De skulle simpelthen i den grad skamme sig. Har aldrig kendt mage til begrundelser for afslag, som de her.., helt grotesk at mene, at man skal være ude af stand til selv at føre maden til munden , og skal ligge hjælpeløs på gulvet uden mulighed for at rejse sig, for at være handicappet nok. Det piner mig altså at høre, at det står sådan til. Hvor vil jeg dog håbe, at den kommune får vredet hjernerne, så de kommer til fornuft Malou!
rbfwqnpq 01-07-2011 13:46
rriwWo , [url=http://ysdsaboaoosx.com/]ysdsaboaoosx[/url], [link=http://isteerbslbvw.com/]isteerbslbvw[/link], http://wcnfwkelbjfe.com/
olznwags 04-07-2011 18:06
Xdo2jw , [url=http://qmzjxlnekazn.com/]qmzjxlnekazn[/url], [link=http://qofgkhehawej.com/]qofgkhehawej[/link], http://onujnuojzeeh.com/

Skriv en kommentar

: *
: (skjules for andre)
: *
: *
Sideansvarlig: Heidi Andersen
Oprettet: 10. maj 2011
Senest opdateret: 19. maj 2011
 • del
  del
   
 • Udfyld venligst felterne

 • send tip
  send tip
 • print
  print
 • læs op
  læs op

Sygejournal

Malou Christensen er blandt andet ramt af et fremskredent
stadie af sclerose, gigt, diskusprolaps, fi bromyalgi, hybermobilitet og seneknuder.

Sygdommene betyder, at Malou Christensen er stærkt
bevægelseshæmmet og permanent svimmel. Dertil kommer svære synsforstyrelser herunder dobbeltsyn og stærk lysfølsomhed.